CAT ESP
< tornar

Aerotèrmia

L’aerotèrmia permet tenir calefacció, Aigua Calenta Sanitària (ACS) i refrigeració a les llars o negocis, reduint la factura del consum elèctric i eliminant l’ús del gas natural en molts casos.

Esquema de instal·lació d'un sistema de calefacció / refrigeració per aerotèrmia en un habitatge

Esquema de instal·lació d’un sistema de calefacció / refrigeració per aerotèrmia en un habitatge

Què és l’aerotèrmia?

L’energia aerotèrmica és  l’energia de l’aire exterior transformada en calor o fred per climatitzar les llars i els negocis i també per produir aigua calenta sanitària (ACS).  L’aerotèrmia és un sistema de climatització innovador, que aprofita una font d’energia renovable ideal per qualsevol edificació nova o per reformar les instal·lacions actuals de climatització i calefacció.  Aquesta tecnologia es capaç de extraure fins el 77% de l’energia de l’aire (cas dels aparells d’algunes marques líders en climatització) per convertir-la en calefacció, refrigeració o aigua calents sanitària mitjançant un sol equip.

L’únic consum elèctric que requereix el sistema es per fer funcionar el motor del compressor, que suposa menys del 25% de la energia que es necessita per escalfar o refrigerar un habitatge o edifici fins arribar a la temperatura de confort.

L’aerotèrmia s’ha convertit en un perfecte substitut del gas i de la resta de calefaccions per combustió. El seu benefici no només ve de que es tracta d’una energia renovable, sinó que a més pot suposar una reducció del preu de cost en les factures ja que la climatització que produeix sol ser un 25% més barat que el gas natural i fins a un 50% més barat que el gasoil.

Com funciona l’aerotèrmia?

L’aerotèrmia funciona mitjançant una bomba de calor dissenyada per generar calefacció a l’hivern, refrigeració a l’estiu i aigua calenta sanitària (ACS) durant tot l’any. Els sistemes d’aerotèrmia Tot en un (calefacció, refrigeració i ACS) són sistemes amb una alta eficiència energètica, i en ser considerats d’energia renovables, les emissions de gasos contaminants com el CO2 al medi ambient són pràcticament nul·les. Per fer tot això, el sistema aerotèrmic treballa fonamentalment absorbint l’energia de la calor que es troba a l’aire exterior, independentment de la temperatura que hi hagi a l’exterior. Les bombes de calor aerotèrmiques estan dissenyades per ser col·locades a l’exterior i transformar un sistema de radiadors existents en un sistema de calefacció completa consumint només l’energia exacta i necessària, fent el sistema altament eficient.

Les bombes de calor utilitzades en els sistemes aerotèrmics són capaces de refrigerar perquè s’han dissenyat amb un sistema reversible (Inverter), i pot gestionar un sistema de calefacció (radiadors, terra radiant) i un sistema de refrigeració a la vegada (fancoils, terra radiant).

I, perquè una bomba de calor aerotèrmica estalvia energia?

Les bombes de calor aerotèrmiques són sistemes d’alta eficiència energètica que poden transformar una unitat d’energia elèctrica en 4 o més unitats d’energia térmica. Per aquest motiu són altament eficients i garanteixen un alt rendiment inclús amb temperatures exteriors baixes.

La versatilitat de les bombes de calor aerotèrmiques li permet combinar-se amb altres generadors com ara calderes de gas o gasoil. Aquesta qualitat permet aprofitar la caldera existent a l’habitatge i connectar-la amb la bomba de calor, formant el que es denomina un Sistema Híbrid de calefacció i ACS. La combinació ambdós aparells permet aconseguir importants estalvis energètics, que poden assoli fins un 60% d’estalvi respecte dels sistemes que només fan servir una caldera amb combustibles fòssils.

Els Sistemes Híbrids molt més eficients

S’ha de tenir en compte que els sistemes híbrids compten amb els avantatges de les dues tecnologies.  Per un costat, mantenir l’habitatge en condicions òptimes de confort mitjançant una energia eficient, sostenible i renovable com l’aerotèrmia, i per altra banda, obtenir de forma ràpida i amb molta eficiència la generació de calefacció i ACS que tenen els sistemes de combustió de gas o gasoil, ja que fan una aportació calorífica  necessària en moments que les temperatures exteriors són molt baixes i que la bomba de calor no obté un bon rendiment.

La incorporació de la regulació electrònica per mitja d’una sonda exterior, permet al sistema híbrid oferir un major rendiment,  ja que en funció dels paràmetres com ara el cost de l’energia  o la temperatura exterior, el sistema híbrid escull amb quin moment és més rentable funcionar amb aerotèrmia o amb els sistema convencional.

D’aquesta manera s’optimitza l’estalvi d’energia necessària per escalfar l’habitatge, i només es requerirà l’ús de la caldera de gas o gasoil quan es necessiti fer una aportació de potencia calorífica més alta. Podríem dir que la resta del temps, serà la bomba de calor aerotèrmica la que mantindrà la climatització de l’habitatge a la temperatura de confort, responent en funció de la demanda que es faci de calefacció, refrigeració o ACS.

Instal·lació de sistemes de climatització i calefacció per aerotèrmia

Grans possibilitats tenen els sistemes de climatització per aerotèrmia, sols o en sistemes híbrids, que fan als mateixos un sistema de climatització que proporcionen calefacció, refrigeració o ACS segons convingui, i aconsegueix una gran eficiència energètica en tot el conjunt de la instal·lació, amb un potencial d’estalvi molt elevat, superior als sistemes convencionals de calefacció i refrigeració. Per aquest motiu, marques com BAXI, VAILLANT, JUNKERS, SAUNIER DUVAL, TOSHIBA, DAIKIN, PANASONIC, MITSUBISHI aposten pel que és el sistema de calefacció, refrigeració i producció de ACS més eficient i sostenible del mercat i que s’adapta al nou Codi Tècnic d’Edificació (CTE) de setembre de 2018 sobre construcció sostenible i  Edifici de Consum d’Energia Casi Nul.

Segons siguin les teves necessitats de calefacció, refrigeració i ACS, t’has de plantejar l’energia aerotèrmia com un sistema de climatització eficient i sostenible. L’assessor energètic de OSG Serveis Grup SLU visitarà les teves instal·lacions per analitzar el procés i recollir les dades. Amb la nostra Oficina Tècnica avaluaran totes les opcions possibles i realitzaran les diferents valoracions i les seves amortitzacions, perquè decideixis que fer i quan fer-ho, així com finançar el teu projecte.

Un cop t’hagis decidit, fer la instal·lació del teu sistema de climatització i ACS aerotèrmic no és massa complicat, i els components que intervenen ocupen molt poc espai i estan dissenyats per ubicar-los on vulguis, a la cuina, al safareig, on sigui, ja que no necessiten cap tub d’evacuació de fums.

Elements d’un sistema de calefacció /refrigeració per aerotèrmia

Existeixen dos tipus de sistema de calefacció-refrigeració per aerotèrmia: els denominats  Bibloc i els denominats Monobloc.

Els sistemes d’aerotèrmia Bibloc estan formats per una unitat exterior i una unitat interior que conté el mòdul hidràulic; i ha d’anar instal·lat en una habitació, sala de calderes o al garatge. Aquests equips requereixen d’instal·lació frigorífica entre la unitat interior i l’exterior. Aquests sistemes Bibloc són més complicats d’instal·lar i el seu preu final de la instal·lació és més elevat.

Les calderes d’aerotèrmia Monobloc estan formades per una unitat exterior que conté tots els elements necessaris per al seu funcionament. Al no tenir que fer connexions de línies frigorífiques, la instal·lació és més fàcil i senzilla, i això queda reflectit en el preu final.

Per poder gaudir d’un sistema de calefacció/refrigeració i producció de ACS  per al teu habitatge, comunitat de veïns, local comercial o nau industrial, el sistema constarà:

 • Una unitat exterior o compressor: quan escalfa, aquesta unitat exterior  és on es troba un refrigerant que recull l’energia de l’aire. Acte seguit aquest refrigerant circula pels tubs frigorífics en forma de gas per cedir l’escalfor i tornar novament, en forma líquida, a l’exterior i repetir el procediment contínuament. En el cas de refrigerar la sala, el circuit disposa d’un inversor per fer el procediment a la inversa, refredar l’interior expulsant l’escalfor a l’exterior.
 • Una unitat interior o hidrokit: s’encarrega de cedir l’escalfor a l’aigua que circula pel circuit de calefacció: terra radiant, fancoils o radiadors tradicionals. Aquesta unitat té unes dimensions reduïdes, similars a una rentadora o una nevera combi, i pot tenir incorporat també un dipòsit per l’aigua calenta sanitària (ACS).
 • L’equip de calefacció i/o refrigeració que ja es tingui instal·lat per tenir un sistema híbrid d’alta eficiència energètica.

Calor Fred
Terra Radiant o Refrigerant
Radiadors de baixa temperatura
Radiadors convencionals No
Fan-coils
Aire condicionat Split

Estàs cercant una empresa especialitzada en instal·lació i manteniment de sistemes de climatització i calefacció per aerotèrmia a Girona i Barcelona ?

OSG Serveis Grup té una llarga i dilatada experiència en sostenibilitat energètica, i som experts en el disseny, instal·lació i manteniment de sistemes de climatització i calefacció de bombes de calor de aerotèrmia  a Girona i Barcelona, i tenim una llarga llista de clientes que ha millorat el benestar de les seves empreses, negocis i llars.

Si  necessites millorar la teva factura energètica i ser més sostenible amb el medi ambient, pots demanar un pressupost sistemes de refrigeració, calefacció i ACS  per millorar el consum energètic i  millorar l’estalvi energètic, fent una trucada al nostre departament tècnic especialitzat en el disseny i instal·lació de sistemes de climatització i calefacció sostenibles i eficients:

Demana més informació per instal·lar un Sistema de Climatització i Calefacció basat en l’Aerotèrmia

Has decidit millorar el benestar i productivitat dels teus treballadors? Nosaltres t’ajudarem.

  Petita descripció del que necessita per millorar la sostenibilitat al seu negoci o llar:

  Acepto la Política de Privadesa

  Abans d'enviar les teves dades, llegeix l'informació bàsica sobre protecció de dades
  • Responsable: OSG SERVEIS GRUP, SLU
  • Finalitat:  Aquest formulari té com a finalitat respondre a la teva consulta
  • Legitimació: aceptant la política de privadesa, dones el teu consentiment expres
  • Destinataris: les dades que ens facilites estaran ubicades en servidors de la UE
  • Drets: tens dret, entre altres a accedir, rectificar, limitar i/o suprimir les teves dades
  • Activitat: Empresa integral de Serveis. Construcció en general, Instal·lacions, Reformes, Energia, Canalització, Obra, Obra Civil, Bastides i Manteniment.

  Visita altres serveis d’Energia

  No s'han trobat productes amb aquests criteris.